Fisk bör man äta ofta.
400 g fisk
800 g oskalade räkor
2 gula lökar
1/2 fänkål
8 potatisar
2 msk strösocker
1 1/2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
3 vårlökar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad dill
8 dl vatten
2 dl grädde
Salt
Antal portioner: 4-6
- Skala potatisen och skär den i stora bitar, ca 3×3 cm.
- Koka potatisen i välsaltat vatten.
- Skala räkorna.
- Hacka lök och fänkål.
- Stek lök och fänkål på medelhög värme.
- Häll i socker, paprikapulver, tomatpuré.
- Hacka vitlöken och vårlöken.
- Låt vitlök och vårlök steka med kort och häll sedan i rödvinsvinäger.
- Häll i potatisen, dill, vatten och grädde.
- Smaka av med salt.
Servera gärna med ett nybakat bröd.