Klassisk brittisk snabbmat!

800 g torskrygg
Salt

PANERING

4 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl kolsyrat vatten
2 msk pressad citron

Antal portioner: 5
  1. Salta fisken lätt.
  2. Blanda alla torra ingredienser till paneringen.
  3. Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet samt citronsaften.
  4. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  5. Hetta upp olja till 160°.
  6. Rulla fiskbitarna i vetemjöl.
  7. Doppa dem sedan i frityrsmeten och lägg sedan ner dem i den heta oljan. Inte för många åt gången då det kan göra att oljan blir för sval.
  8. Fritera tills de fått en fin gyllenbrun yta (ca 5 minuter).
  9. Låt svalna något på ett galler eller lite hushållspapper.

Servera med remouladsås och pommes frites.