En favorit hos barnen.
Frikadeller
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl tomatpuré
4 dl finriven parmesan
1 dl hackad persilja
Svartpeppar
Salt
Sås
2 röda paprikor
1 gul lök
2 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Antal portioner: 4
- Skär bort kärnhus och stjälk från paprikorna.
- Rosta i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter tills att skalet börjat få svarta fläckar.
- Blanda alla ingredienser till frikadellerna.
- Forma 10 stora bollar av smeten.
- Hacka löken och vitlöken.
- Stek den gula löken på medelhög värme.
- Låt socker, paprikapulver och tomatpuré steka med en stund.
- Häll rödvinsvinäger, vatten, krossade tomater och de rostade paprikorna.
- Mixa med stavmixer.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg i frikadellerna och låt koka på låg värme i ca 20 minuter.
Servera till pasta.