Smakrik!
2 röda paprikor
400 g krossade tomater
1 rödlök
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
4 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
1 msk hackad timjan
1 msk hackad oregano
Salt
Peppar
Antal portioner: 4
- Sätt ugnen på 175° C.
- Dela paprika och lök i ganska stora bitar.
- Lägg paprikan och löken i en långpanna och häll över oljan.
- Blanda runt så att alla grönsaksbitar blir täckta av olja.
- Rosta i ugnen 20-30 minuter.
- Häll alla grönsaker, även vitlöken, samt vattnet i en kastrull.
- Mixa med en stavmixer.
- Tillsätt buljong, balsamvinäger och kryddor.
- Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick aioli!