God även när det inte är jul.

2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
7 1/2 dl mjölk

Antal portioner: 4
  1. Blanda ris, vatten och salt i en kastrull.
  2. Koka upp och koka under lock på svag värme i 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och rör om.
  4. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock 30-40 minuter.

Risgrynsgröt i ugn

  • 2,5 dl risgryn för grötkok
  • 1,5 liter mjölk
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 2 kanelstänger
Ugnstemperatur: 175° C
Antal portioner: 6
  1. Blanda alla ingredienser i en stor, ugnsfast form.
  2. Tillaga i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.
  3. Ta ut gröten och dra av skinnet som bildats med hjälp av en gaffel.
  4. Rör om ordentligt, och låt gröten svalna. Om gröten blir för fast kan den blandas ut med mer mjölk.