Här serverad med smörstekt sparris och mozzarella.

400 g portabellochampinjoner
Smör
4 vitlöksklyftor
300 g risoni
Salt
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
1 msk ljus soja
Peppar

  1. Skiva svampen tunt.
  2. Lägg den i en stekpanna på medelhög temperatur.
  3. Salta.
  4. Låt en del av vätskan i svampen koka bort.
  5. Lägg i smör i pannan och låt svampen få lite färg.
  6. Hacka vitlöken tunt och låt den steka med svampen i några sekunder.
  7. Lägg bort svampen i en annan behållare.
  8. Häll upp risoni i stekpannan.
  9. Täck med vatten och häll i salt.
  10. Koka upp vattnet och fyll med nytt vatten när nivån sjunker under risonin.
  11. När risoni har ca 3 minuter kvar av koktiden häller du i grädden och svampen.
  12. Riv i parmesanen.
  13. Låt koka ner till en krämig konsistens.
  14. Smaka av med salt, peppar och soja.