En sjukt god variant av morotskaka.
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk citronzest
125 g smält smör
135 g vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk riven ingefära
2 krm muskot
1 1/2 tsk nymalen kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
250 g morötter
Glasyr
200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 tsk limezest
- Sätt ugnen på 175° C.
- Riv morötterna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
- Blanda i citronzest, riven ingefära och smält smör.
- Blanda vetemjöl, kanel, muskot, salt och bakpulver.
- Blanda nu samman allt i en stor bunke.
- Häll upp i en ugnsfast form.
- Grädda på 175° C i 40-50 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en sticka. Den ska inte vara för torr.
- Blanda alla ingredienser till glasyren.
- Låt kakan svalna innan glasyren breds på.