Galet gott!

400 g champinjoner
Salt
Smör
4 vitlöksklyftor 
1 1/2 msk vetemjöl 
4 dl mjölk 
2 1/2 dl grädde 
2 tsk soja (ungefär)

Antal portioner: 3-4
  1. Skiva hälften av champinjonerna tunt eller riv dem på ett rivjärn.
  2. Skiva eller hacka resten av champinjonerna i lite större bitar om du önskar det i soppan.
  3. Salta och stek de finhackade champinjonerna på medelhög värme så att en stor del av vätskan försvinner ur dem. 
  4. Avsluta med att höja värmen och hälla i lite smör i pannan och stek tills att champinjonerna får lite färg. 
  5. Häll i resterande champinjoner.
  6. Finhacka vitlöken och låt den steka med några sekunder. 
  7. Tillsätt mjölet under vispning med en handvisp. 
  8. Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning. 
  9. Smaka av med soja och salt.

Servera gärna med ugnsrostade champinjonflarn och riven parmesan.