Det går även bra med entrecote.

400 g pasta (gärna tagliatelle)
400 g oxfilé
200 g champinjoner
Salt
Smör
4 vitlöksklyftor 
1 msk vetemjöl 
1 1/2 dl mjölk 
4 dl grädde 
1 tsk soja (ungefär)
Färsk persilja, timjan eller andra örter

  1. Förbered köttet genom att salta det och låta det ligga i en påse tillsammans med hackad vitlök i rumstemperatur en timme innan tillagning.
  2. Sätt på pastavatten.
  3. Skiva champinjonerna tunt eller riv dem på ett rivjärn.
  4. Salta och stek dem på medelhög värme så att en stor del av vätskan försvinner ur dem. 
  5. Under tiden som svampen ligger i pannan steks köttet. Torka bort vitlök och fukt från köttet och stek det i en het panna med smör så att det får en fin stekyta.
  6. Låt köttet vila på en skärbräda.
  7. Salta pastavattnet och häll i pastan.
  8. När mycket av svampens vätska avdunstat: Höj värmen och häll i lite smör i pannan och stek tills att champinjonerna får lite färg. 
  9. Finhacka vitlöken och låt den steka med några sekunder. 
  10. Tillsätt mjölet under vispning med en handvisp. 
  11. Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning. 
  12. Smaka av med soja och salt.
  13. Skär köttet i tunna strimlor.
  14. Blanda pastan och köttet med såsen.
  15. Häll över färska örter.