Funkar även utan fetaost!

400 g pasta
200 g musselkött
2 msk rapsolja
2 msk smör
1 dl hackad persilja
4 vitlöksklyftor
Cest från 1 citron
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Salt

Antal portioner: 4
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av vätskan som musslorna ligger i. Spara till senare.
  3. Lägg musslorna på ett hushållspapper så att de torkar något.
  4. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek musslorna på hög värme.
  5. Hacka vitlök och persilja.
  6. Sänk värmen, lägg i smör, vitlök och persilja när musslorna fått lite färg.
  7. Häll ganska omgående i en skvätt citron, citroncest och därefter grädde och mjölk och 1/2 dl av musselvattnet.
  8. Lägg pastan och 1/2 dl pastavatten i stekpannan när pastan nästan är klar.
  9. Låt såsen tjockna något.
  10. Smaka av med salt.
  11. Smula ner fetaosten.