Ta vara på frukten innan den blir gammal.

750 g päron, ca en halv liter tärnade och skalade (en del av päronen kan bytas mot äpplen om man vill)
1 dl strösocker
1 citron (eventuellt)
6 dl vatten
2 msk potatismjöl

  1. Skala, kärna ur och dela päronen i små tärningar.
  2. Blanda frukten, vatten och socker i en kastrull med tjock botten.
  3. Låt koka i 7-12 minuter.  Mosa gärna frukten lite med en slev.
  4. Om en ton av citron önskas: Riv av det gula skalet av citronen och pressa ut citronjuicen och blanda det i krämen.
  5. Rör ut potatismjölet i 1/2 dl vatten och tillsätt under omrörning. 
  6. Låt koka upp under omrörning ”till första bubblan” och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  7. Låt krämen svalna och förvara sedan i kylen.