Supergott bröd att ha under ost, marmelad eller ett berg av räkor.

500 g vetemjöl
14 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör

Antal kakor: 8-10 st
  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Värm mjölk och socker till 40 grader.
  3. Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
  4. Häll över degvätskan i mjölet och lägg i ägget.
  5. Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
  6. Dela degen i 8-10 bitar.
  7. Forma runda bollar som du sedan plattar ut till runda kakor.
  8. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
  9. Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
  10. Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
  11. Nagga kakorna med en gaffel.
  12. Grädda i ca 10 minuter.