Inte så stark ananassmak men den är frisk och god till vaniljglass.

200 g ananas
2 dl ananasspad
2 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2 msk vatten

  1. Blanda ananas, vatten och socker i en kastrull med tjock botten.
  2. Låt koka i 3 minuter.
  3. Passera ananassåsen genom en finmaskig sil för att få bort fröna. Detta steg kan man hoppa över om man vill.
  4. Rör ut potatismjölet i 3 msk kallt vatten.
  5. Värm den släta ananassåsen igen. 
  6. Häll i potatismjölet under omrörning i ananassåsen.
  7. Rör och koka till första bubblan då du tar av såsen från värmen.
  8. Låt såsen svalna och förvara sedan i kylen.

Servera till exempelvis vaniljglass eller pannacotta. Om den ska användas till glass är det bra att kyla ner den ordentligt i frysen 30 minuter till en timme innan.