Supersöta! I dubbel bemärkelse.

1 000 g strösocker
5 dl vatten

Antal klubbor: 20 st
  1. Koka vatten och socker tills att allt socker löst sig. Det tar ca 5 minuter efter att det kokat upp. Lagen är ogenomskinlig och plötsligt klarnar den helt och blir lika genomskinlig som vatten. Då är den klar.
  2. Häll sockerlagen i en burk.
  3. Fukta toppen på klubbpinnar och doppa dem i florsocker på den yta du vill att sockerkristallerna ska utvecklas.
  4. Stick ner klubbpinnarna i sockerlagen.
  5. Täck öppningen på burken med plastfolie.
  6. Låt stå i ca 1 vecka.

Smaksättningar blandas i efter sockerlagen tagits från plattan.

Citronzest från 1 hel citron till en hel sats sockerlag
1 tsk nymalen kardemumma
2 krm lakridspulver
2 tsk hallonkompott
10 droppar persikoessens

Om du använder råsocker blir klubborna lite brunaktiga vilket kan vara fint. Man kan även färga klubborna med karamellfärg.