Höstig och värmande maträtt som går snabbt att färdigställa om man väl sett till att ha tillagat köttet i god tid.

1 kg benfri fläskkarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 1/2 tsk malen svartpeppar
3 tsk torkad timjan
1 msk muscovadosocker
1 msk salt
2 msk tomatpuré
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten

Antal portioner: 4

Tillagning i ugn

  1. Starta ugnen, 150 °.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och morot.
  3. Blanda kryddorna samt socker och gnid in köttet med blandningen.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock.
  5. Blanda tomatpuré, buljongtärning och vatten och häll det i botten av formen.
  6. Lägg löken och morötterna över köttet.
  7. Tillaga mitt i ugnen i 4-5 timmar.

Tillagning i slowcooker

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot.
  2. Blanda kryddorna samt socker och gnid in köttet med blandningen.
  3. Häll en msk olja i botten på slowcookern.
  4. Lägg köttet i slowcookern.
  5. Blanda tomatpuré, buljongtärning och vatten och häll det i botten av formen.
  6. Lägg löken och morötterna över köttet.
  7. Tillaga på läge ”High” i 4-5 timmar eller läge ”Low” i 10-12 timmar.