Hård och knaprig yta men ett mjukt inre.
600 g vatten
10 g torrjäst
1/2 dl strösocker
2 tsk salt
150 g havregryn
200 g yoghurt
60 g riven morot
80 g riven potatis
600 g vetemjöl
Blandade fröer
Antal frallor: 14-18 st
- Blanda vatten, socker, jäst och salt i en bunke.
- Häll i havregryn, yoghurt, rivna morötter och potatis och blanda.
- Blanda i mjölet och rör ihop till en jämn deg..
- Strö över blandade fröer.
- Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
- Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en ugnsform i botten av ugnen.
- Klicka ut degen på ett bakplåtspapper. 14-18 klickar.
- Samtidigt som frallorna ställs in i ugnen häller du 2-3 deciliter vatten i ugnsformen i botten av ugnen för att skapa ånga.
- Grädda 15-20 minuter.