Krispigt!

Olja till fritering
800 g kyckling

PANERING

4 dl vetemjöl 
1 dl majsstärkelse 
2 1/2 tsk bakpulver 
2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt 
4 dl kolsyrat vatten 
2 msk pressad citron

  1. Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
  2. Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
  3. Blanda alla torra ingredienser till paneringen. 
  4. Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet samt citronsaften. 
  5. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  6. Hetta upp olja till 170°.
  7. Doppa kycklingbitarna i vetemjöl så att de täcks helt av ett lager mjöl.
  8. Doppa dem sedan i frityrsmeten och lägg sedan ner dem i den heta oljan. Inte för många åt gången då det kan göra att oljan blir för sval.
  9. Fritera tills gyllenbruna och tills att kycklingen har nått 72°C.
  10. Låt rinna av på ett hushållspapper
  11. Fritera kort en gång till för extra krispig yta.