Krispigt!
Olja till fritering
800 g kyckling
PANERING
4 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
4 dl kolsyrat vatten
2 msk pressad citron
- Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
- Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
- Blanda alla torra ingredienser till paneringen.
- Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet samt citronsaften.
- Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
- Hetta upp olja till 170°.
- Doppa kycklingbitarna i vetemjöl så att de täcks helt av ett lager mjöl.
- Doppa dem sedan i frityrsmeten och lägg sedan ner dem i den heta oljan. Inte för många åt gången då det kan göra att oljan blir för sval.
- Fritera tills gyllenbruna och tills att kycklingen har nått 72°C.
- Låt rinna av på ett hushållspapper
- Fritera kort en gång till för extra krispig yta.