Detta kräver lite teknik för att det ska bli bra.
400 g spagetti
140 g bacon eller pancetta
70 g parmesanost
70 g pecorino
2 vitlöksklyftor
1 helt ägg
3 äggulor
Antal portioner: 4
- Riv osten.
- Koka upp vatten, salta och lägg i pastan.
- Stek bacon eller pancetta på medelhög värme.
- Rör ner ägget och äggulorna i den rivna osten.
- Krossa vitlöksklyftorna och låt dem steka med baconet någon minut utan att de tar färg.
- Kolla att pastan har lite tuggmotstånd kvar.
- Häll över pastan och lite pastavatten i stekpannan.
- Rör ner ett par deciliter av pastavattnet i ost- och äggblandningen.
- Häll ost- och äggblandningen över pastan och rör runt. Det är viktigt att pastan nu inte blir för varm för då koagulerar ägget och såsen blir grynig.
- Rör tills såsen är krämig.
Mal över svartpeppar vid serveringen.