Asiatisk känsla!
600 g kycklingfile
Salt
4 dl vetemjöl
2 ägg
APELSINSÅS
2 dl apelsinjuice
1/2 dl vatten
2 msk ljus soja
1 dl strösocker
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk riven ingefära
Zest från 1/2 apelsin
1 msk potatismjöl
- Skär kycklingen i bitar ca 2 x 2 cm.
- Salta kycklingen och låt den ligga.
- Blanda alla ingredienser till såsen, förutom ingefäran och potatismjölet, i en kastrull.
- Koka upp och låt koka på medelvärme några minuter.
- Riv i ingefäran.
- Sikta i potatismjölet under omrörning.
- Ta bort såsen från värmen när den tjocknat.
- Panera kycklingbitarna med vetemjöl sedan ägg och vetemjöl ytterligare en gång.
- Fritera i olja några minuter till ljust bruna.
- Lägg i kycklingen i såsen och rör om så att alla bitar täcks med sås.
Servera med nudlar och vårlök!