Asiatisk känsla!

600 g kycklingfile
Salt
4 dl vetemjöl
2 ägg

APELSINSÅS
2 dl apelsinjuice
1/2 dl vatten
2 msk ljus soja
1 dl strösocker
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk riven ingefära
Zest från 1/2 apelsin
1 msk potatismjöl

  1. Skär kycklingen i bitar ca 2 x 2 cm.
  2. Salta kycklingen och låt den ligga.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen, förutom ingefäran och potatismjölet, i en kastrull.
  4. Koka upp och låt koka på medelvärme några minuter.
  5. Riv i ingefäran.
  6. Sikta i potatismjölet under omrörning.
  7. Ta bort såsen från värmen när den tjocknat.
  8. Panera kycklingbitarna med vetemjöl sedan ägg och vetemjöl ytterligare en gång.
  9. Fritera i olja några minuter till ljust bruna.
  10. Lägg i kycklingen i såsen och rör om så att alla bitar täcks med sås.

Servera med nudlar och vårlök!