En mustig chiligryta.

400 g kokta svarta bönor
400 g kokta stora vita bönor
2 dl hackad fänkål
1/2 dl fint hackad rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 gula lökar
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
2 tsk worcestershiresås
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk hackad basilika
Salt
Svartpeppar
Chilipulver

  1. Hacka alla grönsaker.
  2. Stek den gula löken i smör.
  3. Tillsätt socker, fänkål, rotselleri, vinäger, svartpeppar, chilipulver och tomatpuré.
  4. Tillsätt sedan vitlök och låt steka någon minut.
  5. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, worcestershiresås och riven ingefära.
  6. Låt koka på svag värme 10 minuter.
  7. Tillsätt basilika och bönor som får koka med ett par minuter bara för att bli varma.
  8. Tillsätt vatten för lagom konsistens.
  9. Salta och peppra efter smak.

Servera gärna med ris och en finhackad sallad med ananas.