En mustig chiligryta.
400 g kokta svarta bönor
400 g kokta stora vita bönor
2 dl hackad fänkål
1/2 dl fint hackad rotselleri
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 gula lökar
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
2 tsk worcestershiresås
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk hackad basilika
Salt
Svartpeppar
Chilipulver
- Hacka alla grönsaker.
- Stek den gula löken i smör.
- Tillsätt socker, fänkål, rotselleri, vinäger, svartpeppar, chilipulver och tomatpuré.
- Tillsätt sedan vitlök och låt steka någon minut.
- Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, worcestershiresås och riven ingefära.
- Låt koka på svag värme 10 minuter.
- Tillsätt basilika och bönor som får koka med ett par minuter bara för att bli varma.
- Tillsätt vatten för lagom konsistens.
- Salta och peppra efter smak.
Servera gärna med ris och en finhackad sallad med ananas.