Snabbt och nyttigt!

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
6 dl färsk spenat
200 g stora vita bönor
1 tsk paprikapulver
1 msk strösocker
1 tsk basilika
3 msk rapsolja
2 tsk worcestersiresås eller ljus soja
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten

Antal portioner: 4 
Pris per portion: 8 kr
  1. Hacka den gula löken och vitlöken fint.
  2. Fräs den gula löken i smör.
  3. Tillsätt kryddor och socker.
  4. Låt vitlöken steka med någon minut.
  5. Häll sedan i krossade tomater, worcestersiresås, buljong och vatten.
  6. Häll i bönor och spenat och låt puttra någon minut.

Förberedbarhet

Soppan kan gärna göras flera dagar i förväg. Förvaras den i kylen står den sig bra i 4 dagar. Hoppa helst över att blanda i spenaten och bönorna utan gör det istället direkt i anslutning till att den skall ätas. Om man väljer att hälla upp soppan varm i väl rengjorda (kokade) burkar som tillsluts direkt så kan den sparas i månader. Soppan kan även frysas och håller då ca 12 månader.