…önskar jag mig mer av i vardagen. Det är inte särskilt svårt att göra en hygglig maki men man behöver börja med riset i god tid då det måste svalna.

3 dl ris
4 dl vatten
3 msk sushivinäger

Antal bitar: 30
  1. Skölj riset upprepade gånger tills att sköljvattnet inte längre är grumligt.
  2. Häll riset och vattnet i en kastrull.
  3. Täck kastrullen med plastfolie.
  4. Låt vila 20 minuter.
  5. Koka upp och koka sedan på svag värme i 20 minuter.
  6. Ta av kastrullen från plattan och låt stå i 20 minuter.
  7. Låt riset svalna och blanda sedan försiktig i sushivinägern.
  1. Täck 2/3 av ett algark med ett tunt lager ris.
  2. Lägg på önskad fyllning.
  3. Rulla ihop. Fukta algbladet lite så klistrar det ihop sig.
  4. Skär rullen med en vass kniv i lagom tjocka skivor.