Ett enkelt sätt att få till en god pastasås. Finskt påhitt tydligen.

2 paket fetaost
500 g körsbärstomat
3 vitlöksklyftor
1 chili
Rapsolja
Salt
Peppar
Färsk basilika
400 g pasta

Antal portioner: 4
  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Hacka vitlöken fint.
  3. Hacka chilin.
  4. Häll lite olja i en ugnsform.
  5. Lägg i fetaosten.
  6. Fördela tomaterna och vitlöken runt fetaosten och chilin ovanpå fetaosten.
  7. Ringla över lite olja, salta och peppra.
  8. Tillaga i 15 minuter mitt i ugnen.
  9. Koka pasta i välsaltat vatten.
  10. Höj sedan temperaturen till 225° C och sätt på grillfunktion om din ugn har det.
  11. Låt osten få lite färg. Det tar 5-10 minuter.
  12. Blanda ner allt tillsammans med pastan och hackad basilika.

Jag tycker att detta helt klart är värt att testa. Det blir gott och jag ska testa att variera kryddningen på detta framöver.