Man hade ju önskat att den blev blå!

1 kg ekologiska citroner
7 dl strösocker
1 liter vatten

2 dl blåbär
2 dl vatten
1 dl socker

Mängd färdig saft: 1,3 liter
  1. Skölj citronerna.
  2. Skala bort det gula av skalet med potatisskalare. Skär bort det vita på skalet, det ger annars en besk bismak till saften.
  3. Pressa saften ur citronerna och gröp ur så mycket som möjligt av fruktköttet.
  4. Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löst sig.
  5. Blanda citronskal, citronsaft och fruktkött i en stor bunke.
  6. Häll det varma sockervattnet över citronerna.
  7. Låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten.
  8. Dagen efter kokas blåbär, socker och vatten på svag värme tills att hälften av vätskan försvunnit.
  9. Blanda citronsaft och blåbärssaft.
  10. Koka glasflaskor i 10 minuter för att sterilisera dem.
  11. Sila av saften och häll upp på flaskorna.