Mjuka frukostbröd med valfri fyllning.

900 g vetemjöl
2 tsk salt
4 msk strösocker
14 g torrjäst
350 g vatten
350 g mjölk
60 g flytande smör

Antal bröd: 20 st
  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
  2. Blanda i vattnet, mjölken och smöret och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
  3. Täck med plastfolie och låt jäsa en timme.
  4. Dra och vänd degen 8-12 gånger.
  5. Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
  6. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i 20 lika stora bitar, ca 80 g/st.
  7. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 1/2 cm tjock.
  8. Skär remsor på den ena sidan av rektangeln.
  9. Häll på fyllning på den oskurna delen och rulla ihop till en giffel.
  10. Låt bröden jäsa under bakduk i 1 timme.
  11. Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
  12. Häll ett par dl vatten i ugnsformen när bröden stoppas in i ugnen.
  13. Grädda bröden i 10-15 minuter.