Nu finns det mycket att se fram emot. Enkla maträtter med färskpotatis och nyskördade primörer förgyller tillvaron.

Är inte grillen redan framme så är det dags nu. Ta vara på alla dagar när vädret nu efter en lång vinter bjuder på sol och värme. Kanske finns det denna sommar tillfälle att fixa ett ordentligt utekök. Gör det tidigt så att det kan användas hela sommaren. Eller bygg det så rejält att du kan använda det året om.

Nu när det är tid för äventyr i skog och mark krävs förstås bra picknickmat och möjligheter att laga mat ute över öppen eld.

Skolavslutning, semester och midsommar är såklart värda att fira med en massa god mat.

Maj

Aubergine
Fänkål
Färskpotatis
Granatäpple
Gräslök
Gurka
Kiwi
Knipplök, gul
Knippmorötter
Knipprädisor
Melon (Galia-, honungs-, vattenmelon)
Paprika
Purjolök
Rabarber
Romansallat
Salladslök
Sill/strömming
Sparris, grön och vit
Tomat
Vitlök
Zucchini

Juni

Aprikoser
Biggaråer
Blomkål
Bondböna
Broccoli
Brytböna
Dill
Ekbladssallat
Frisésallat
Fänkål
Färskpotatis
Gurka
Gräslök, i knippe
Isbergssallad
Jordgubbar
Kiwi
Knipplök, gul och röd
Knippmorot
Knipprädisor
Knipprödbeta
Krispsallat
Kålrot
Lollo Rosso
Melon (Galia-, honungs-, vattenmelon)
Morötter
Paprika
Rabarber
Persikor
Persilja
Ruccola
Salladslök
Sockerärta
Sparris
Spenat
Tomat