Add

400 g fast tofu
Nudlar

MARINAD

1 msk soja
2 tsk vitlökspulver
2/3 tsk salt

PANERING

1 msk soja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
4 msk majsmjöl
3 msk rapsolja

SÅS

4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
4 msk muscovadosocker
1/3 tsk salt
3 msk ljus soja
2 lime
2,5 dl vatten
250 g broccoli
2 dl cashewnötter
2 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl

  1. Pressa ur vätska ur tofun.
  2. Dela tofun i kuber.
  3. Marinera i soja, vitlökspulver och salt.
  4. Låt stå i en timme.
  5. Förvärm airfryer eller ugn till 200°.
  6. Pressa ur mer vätska ur tofun.
  7. Blanda i soja, vitlökspulver, lökpulver, majsmjöl samt rapsolja.
  8. Rör runt tills att allt är väl fördelat.
  9. Tillaga i airfryern eller ugnen i ca 10 minuter tills ytan blivit krispig. Rör om efter halva tiden.
  10. Koka upp vatten till nudlar. Tillaga dem så att de blir klara lagom tills att såsen är klar.
  11. Under tiden tillagas såsen. Börja med att hacka vitlöken.
  12. Stek den i olja tillsammans med chiliflakes ca 30 sekunder.
  13. Häll i muscovadosocker, salt, soja, limesaft samt vattnet.
  14. Låt koka ihop på medelhög värme ca 5 minuter.
  15. Rosta cashewnötterna i en stekpanna.
  16. Hacka broccolin
  17. Tillsätt broccolin, nötterna och sesamoljan till såsen.
  18. Blanda potatismjölet med ett par matskedar vatten och häll det i såsen under omrörning.