Add
400 g fast tofu
Nudlar
MARINAD
1 msk soja
2 tsk vitlökspulver
2/3 tsk salt
PANERING
1 msk soja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
4 msk majsmjöl
3 msk rapsolja
SÅS
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
4 msk muscovadosocker
1/3 tsk salt
3 msk ljus soja
2 lime
2,5 dl vatten
250 g broccoli
2 dl cashewnötter
2 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
- Pressa ur vätska ur tofun.
- Dela tofun i kuber.
- Marinera i soja, vitlökspulver och salt.
- Låt stå i en timme.
- Förvärm airfryer eller ugn till 200°.
- Pressa ur mer vätska ur tofun.
- Blanda i soja, vitlökspulver, lökpulver, majsmjöl samt rapsolja.
- Rör runt tills att allt är väl fördelat.
- Tillaga i airfryern eller ugnen i ca 10 minuter tills ytan blivit krispig. Rör om efter halva tiden.
- Koka upp vatten till nudlar. Tillaga dem så att de blir klara lagom tills att såsen är klar.
- Under tiden tillagas såsen. Börja med att hacka vitlöken.
- Stek den i olja tillsammans med chiliflakes ca 30 sekunder.
- Häll i muscovadosocker, salt, soja, limesaft samt vattnet.
- Låt koka ihop på medelhög värme ca 5 minuter.
- Rosta cashewnötterna i en stekpanna.
- Hacka broccolin
- Tillsätt broccolin, nötterna och sesamoljan till såsen.
- Blanda potatismjölet med ett par matskedar vatten och häll det i såsen under omrörning.