Rulltårta med smak av semla så klart!

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk nymortlad kardemumma
1/2 dl mjölk

FYLLNING

200 g sötmandel
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Förbered en stor bakform (25×35 cm) med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
  5. Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
  6. Tillsätt mjölk och kardemumma.
  7. Vänd försiktigt ihop smeten.
  8. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  9. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  10. Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
  11. Dra bort pappret som var med i ugnen. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.
  12. Under tiden som kakan svalnar förbereds fyllningen. Hacka mandlarna fint.
  13. Blanda dem med strösocker.
  14. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner 1/3 av den i mandelsockret.
  15. Bred ut mandelkrämen på den avsvalnade sockerkakan.
  16. Bred den kvarvarande grädden ovanpå mandelkrämen.
  17. Rulla ihop från långsidan.
  18. Låt vila i kyl med skarven nedåt.