…betyder bröd.
125 ml vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
270 g vetemjöl
1 tsk salt
0,8 dl yoghurt
- Blanda vatten (40°), torrjäst och socker.
- Låt jästen aktiveras i ca 10 minuter.
- Blanda vetemjöl och salt.
- Blanda jästblandningen med mjölet och tillsätt olja samt yoghurt.
- Knåda i ca 10 minuter till en smidig deg.
- Lägg degen i en oljad skål.
- Låt jäsa i 1 timme.
- Ställ in en uppochnedvänd plåt mitt i ugnen och förvärm den till 250°.
- Dela degen i 8 bitar.
- Rulla till bollar.
- Kavla ut till tunna bröd på en mjölad yta.
- Grädda bröden på den heta plåten. Håll koll! Det går på ett par minuter.
- Linda in dem i bakhanddukar när de kommer ur ugnen.