…betyder bröd.

125 ml vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
270 g vetemjöl
1 tsk salt
0,8 dl yoghurt

  1. Blanda vatten (40°), torrjäst och socker.
  2. Låt jästen aktiveras i ca 10 minuter.
  3. Blanda vetemjöl och salt.
  4. Blanda jästblandningen med mjölet och tillsätt olja samt yoghurt.
  5. Knåda i ca 10 minuter till en smidig deg.
  6. Lägg degen i en oljad skål.
  7. Låt jäsa i 1 timme.
  8. Ställ in en uppochnedvänd plåt mitt i ugnen och förvärm den till 250°.
  9. Dela degen i 8 bitar.
  10. Rulla till bollar.
  11. Kavla ut till tunna bröd på en mjölad yta.
  12. Grädda bröden på den heta plåten. Håll koll! Det går på ett par minuter.
  13. Linda in dem i bakhanddukar när de kommer ur ugnen.