Rysk rödbetssoppa!

5-6 rödbetor
1 gul lök
1/4 vitkålshuvud
4-5 potatisar
3 vitlöksklyftor
1,5 liter vatten
2 lagerblad
3 msk rödvinsvinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
Svartpeppar
Salt

  1. Skala och hacka lök och vitkål.
  2. Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull.
  3. Stek lök och vitkål några minuter tills de mjuknat.
  4. Skala och dela potatis i 2 x 2 cm stora bitar.
  5. Skala och riv rödbetorna grovt.
  6. Finhacka vitlöken.
  7. Låt tomatpuré och peppar steka med löken och vitkålen någon minut.
  8. Tillsätt sedan vatten, buljong, potatis, rödbetor, vitlök och lagerblad.
  9. Låt koka på svag värme i 20 minuter.
  10. Smaka av med vinäger, salt, peppar.

Servera gärna med smulad fetaost och persilja.