Rysk rödbetssoppa!
5-6 rödbetor
1 gul lök
1/4 vitkålshuvud
4-5 potatisar
3 vitlöksklyftor
1,5 liter vatten
2 lagerblad
3 msk rödvinsvinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
Svartpeppar
Salt
- Skala och hacka lök och vitkål.
- Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull.
- Stek lök och vitkål några minuter tills de mjuknat.
- Skala och dela potatis i 2 x 2 cm stora bitar.
- Skala och riv rödbetorna grovt.
- Finhacka vitlöken.
- Låt tomatpuré och peppar steka med löken och vitkålen någon minut.
- Tillsätt sedan vatten, buljong, potatis, rödbetor, vitlök och lagerblad.
- Låt koka på svag värme i 20 minuter.
- Smaka av med vinäger, salt, peppar.
Servera gärna med smulad fetaost och persilja.