Enkel maträtt där det mesta tillagas på en plåt i ugnen.

400 g halloumi
1 blomkålshuvud
500 g potatis
230 g kikärtor
50 g smör
Örter t ex timjan

Sås
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2-3 msk sötstark senap
1 riven vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar

Antal portioner: 4
  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Dela potatis och blomkål i mindre bitar.
  3. Lägg potatis, blomkål och kikärtor på en plåt.
  4. Ringla över lite rapsolja och salta.
  5. Grädda i ugnen i 20 minuter.
  6. Rör ihop en sås av creme fraiche, majonäs, senap, riven vitlök, salt och peppar.
  7. Stek halloumikuber så att de får lite färg.
  8. Häll halloumin på plåten tillsammans med smör och örter.
  9. Grädda ytterligare 5-10 minuter i ugnen.