Friskt och gott!

5,75 dl socker
3 st citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett

  1. Mät upp alla ingredienser och hacka chokladen.
  2. Riv bort det gula i skalet från citronerna och pressa dem sedan.
  3. Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna.
  4. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills att temperaturen når 114 grader.
  5. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills att temperaturen når 119 grader.
  6. Tillsätt den vita chokladen och rör tills chokladen smält.
  7. Rör ner lite i taget av kokosfettet så att det blandar sig ordentligt med smeten. Om smeten blivit för kall i detta läge kan den behöva värmas lite för att gå ihop.
  8. Häll upp smeten i formar klädda med plastfolie.
  9. Skär i bitar och rulla i florsocker.