En hemlagad tappning av en klassisk GB-glass.

CHOKLADKEX

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 äggula

GLASS

Gör en egen vaniljglass eller använd vanlig paketglass.

GLASSEN

  1. Sprid ut glassen på ett bakplåtspapper i en stor form.
  2. Glassen ska bli en skiva som är ca 2 cm tjock.
  3. Täck med bakplåtspapper och ställ i frysen.
  4. Skär ut samma form som på kexen och bygg sedan ihop glassarna.

KEXEN

  1. Vispa smör, socker och salt fluffigt.
  2. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker och lägg även i äggulan.
  3. Knåda ihop till en jämn deg.
  4. Plasta in degen och låt den vila i kyl 30 minuter eller mer.
  5. Sätt ugnen på 175° C.
  6. Kavla ut till en 3-4 mm tjock platta.
  7. Skär ut den form du önskar ha på dina glassar.
  8. Lägg ut på bakplåtspapper, nagga med gaffel och grädda i ugnen i 15 minuter.