Väldigt frasiga!

1 äggvita
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl iskallt vatten
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver

  1. Förbered det som ska friteras (i detta fall räkor) genom att skära upp det i lagom stora bitar och sedan torka av vätska med hushållspapper.
  2. Värm upp frityroljan.
  3. Blanda först de torra ingredienserna till frityrsmeten.
  4. Vispa ägget fluffigt.
  5. Blanda i vattnet i de torra ingredienserna.
  6. Vänd sedan i äggskummet.
  7. Doppa det som ska friteras i smeten och sedan direkt ner i den heta oljan.
  8. Fritera tills smeten fått en gyllenbrun färg. Anpassa även tiden efter storleken på bitarna. Räkorna bör ligga på 2-3 minuter.
  9. Servera omgående då de är som krispigast direkt efter friteringen.