Riktigt lyxig pastarätt!

Räkor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1/2 msk paprikapulver
1 msk rapsolja
Smör
4-5 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
3 dl körsbärstomater
250 g broccoli
3 nävar babyspenat
Parmesan

Antal portioner: 4
  1. Sätt pastavatten på kokning. Pastan tillagas så att den blir klar lagom tills att den ska blandas i såsen.
  2. Torka räkorna med hushållspapper.
  3. Blanda räkorna med salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver och olja.
  4. Stek i smör tills att räkorna fått lite yta.
  5. Hacka broccolin.
  6. Lägg räkorna åt sidan.
  7. Pressa ner vitlöksklyftorna i kastrullen och stek dem en halv minut.
  8. Häll sedan i vin och grädde.
  9. Låt broccolin koka med på medelhög värme i 5 minuter.
  10. Lägg i tomater och spenat på slutet.
  11. Blanda slutligen i pastan och räkorna.
  12. Riv över lite parmesan.