Genomgående proteinrika ingredienser gör att biffarna får ett högt proteininnehåll.

150 g portabellochampinjoner
2 ägg
50 g kikärtor
100 g riven mozzarella
50 g valnötter
20 g vetemjöl (ca 3 msk)
50 g havregryn
1 msk ljus soja
1/3 tsk salt
1 tsk timjan/oregano 
1 msk vitlökspulver 
1 tsk paprikapulver 

Antal portioner: 2
Protein/portion: 36 g
  1. Hacka svampen ganska fint. 
  2. Hacka valnötterna.
  3. Mosa kikärtorna med en gaffel. 
  4. Blanda alla ingredienser.
  5. Låt smeten stå i 30 minuter. 
  6. Smält smör i en medelvarm stekpanna.
  7. Klicka ut smeten i stekpannan och platta till biffarna något.
  8. Stek tills att en gyllenbryn yta bildats och biffarna blivit lite fastare i konsistensen.