Så som de smakar på Liseberg.

1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl standardmjölk
125 g smör
2 msk strösocker
210 g vetemjöl
3 ägg
Ett par nypor salt

Antal: ca 18
  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
  2. Sänk värmen till medelhög.
  3. Tillsätt mjölet under omrörning och rör tills att degen är jämn och formbar.
  4. Lägg degen i en bunke och vispa den med elvisp i några minuter.
  5. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en slät smet.
  6. Fyll en spritspåse (stjärntyll) med smeten.
  7. Vid fritering används en olja utan smak (t ex rapsolja) 170 °C.
  8. Spritsa ner smeten i den heta oljan. Klipp av smeten med sax. Se till att inte lägga i för många i taget då oljans temperatur då riskerar att sjunka för mycket.
  9. Fritera tills de fått en gyllenbrun färg. Ta då upp dem med en hålslev och låt hastigt rinna av på ett hushållspapper.
  10. Rulla dem sedan i strösocker.