Trevligt att fylla med t ex sallad och kyckling.

750 g vetemjöl
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
10 g torrjäst
20 ml rapsolja
1 ägg
450 ml vatten 40°

  1. Rör ihop alla torra ingredienser.
  2. Häll i vatten, olja och ägg.
  3. Knåda ihop.
  4. Lägg degen i en skål smord med olja.
  5. Låt jäsa 1 timme.
  6. Dra degen.
  7. Låt jäsa en timme till.
  8. Dra degen igen.
  9. Låt jäsa en timme.
  10. Dela upp i fem bitar (ca 250 g/bit).
  11. Vik och forma fem bollar.
  12. Låt jäsa i en oljad form under plastfolie eller en fuktig handduk.
  13. Lägg upp degbollarna på ett plåt med bakplåtspapper.
  14. Pensla med en blandning av ägg salt och mjölk och gör sedan ett rutmönster med fingrarna eller en degskrapa i varje bröd.
  15. Strö över sesamfrö.
  16. Grädda på 225° i 10-12 minuter.