Sött och lite syrligt till fikat!

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

CITRONKRÄM

70 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
100 g färskost
zest från 1 citron

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Förbered en stor bakform (25×35 cm) med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
  5. Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
  6. Tillsätt mjölken.
  7. Vänd försiktigt ihop smeten.
  8. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  9. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  10. Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
  11. Dra bort pappret som var med i ugnen. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.
  12. Under tiden som kakan svalnar förbereds fyllningen. Vispa smör, florsocker och äggulan lite fluffigt.
  13. Blanda i färskosten och citronzesten.
  14. Bred ut citronkrämen på den avsvalnade sockerkakan.
  15. Rulla ihop från långsidan.
  16. Låt vila i kyl med skarven nedåt.