Servera till en gryta eller fyll med grillade grönsaker och kött!

550 g vetemjöl
10 g torrjäst
2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
240 g vatten
190 g yoghurt 3 % fetthalt

Ca 10 bröd
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda yoghurt och vatten och värm det till 40° C.
  3. Blanda i vätskan i mjölblandningen.
  4. Knåda till en smidig deg. Det tar 5-10 minuter.
  5. Forma en boll och dela upp degen i 8-12 bitar beroende på hur stora bröd som önskas. Om de ska gräddas i en stekpanna är det bra att inte göra för stora så att de får plats i pannan.
  6. Runddriv degbitarna till bollar.
  7. Lägg upp dem på ett oljat bakplåtspapper. Rulla runt dem lite så att de täcks av olja.
  8. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och täck sedan med en bakhandduk.
  9. Låt jäsa en timme.
  10. Kavla ut tunt och stek varje bröd på hög värme i ett par minuter.

Pensla gärna med persiljesmör.