Krispigt!

Olja till fritering
800 g kyckling
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 tsk salt
Vatten

  1. Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
  2. Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, kryddor och salt.
  4. Häll upp 1/3 av mjölblandningen i en skål och vispa i vatten tills att en lös pannkakssmet bildats.
  5. Resterande mjöl blandas med vatten till en något tjockare smet. Den ska dock lätt rinna av vispen om man lyfter den ur skålen.
  6. Doppa varje kycklingbit i först den lösa smeten, sedan enbart mjöl och slutligen i den tjockare frityrsmeten.
  7. Fritera i olja på ca 170° C till fin yta och tills att kycklingen har nått 72°C.
  8. Låt rinna av på ett hushållspapper
  9. Fritera kort en gång till för extra krispig yta.