…önskar jag mig mer av i vardagen. Det är inte särskilt svårt att göra en hygglig maki men man behöver börja med riset i god tid då det måste svalna.
3 dl ris
4 dl vatten
3 msk sushivinäger
Antal bitar: 30
- Skölj riset upprepade gånger tills att sköljvattnet inte längre är grumligt.
- Häll riset och vattnet i en kastrull.
- Täck kastrullen med plastfolie.
- Låt vila 20 minuter.
- Koka upp och koka sedan på svag värme i 20 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan och låt stå i 20 minuter.
- Låt riset svalna och blanda sedan försiktig i sushivinägern.
- Täck 2/3 av ett algark med ett tunt lager ris.
- Lägg på önskad fyllning.
- Rulla ihop. Fukta algbladet lite så klistrar det ihop sig.
- Skär rullen med en vass kniv i lagom tjocka skivor.