Pasta med musslor. Här med blåmusslor istället för de klassiska vongolemusslorna.
500 g pasta
3 sardeller
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
150 g körsbärstomat
Rapsolja
Antal portioner: 4
- Tvätta musslorna.
- Hacka sardellerna, vitlöken och persiljan.
- Ta bort kärnorna ur tomaterna.
- Koka upp vatten och häll i musslorna.
- Låt koka under lock ett par minuter.
- Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Spara kokvattnet.
- Plocka ut musslorna ur skalet men spara några i sina skal till garnering.
- Koka pastan.
- Värm oljan i en kastrull.
- Fräs snabbt sardeller och vitlök i oljan. Vitlöken ska inte bli brun.
- Lägg i alla musslor, persilja och tomat samt en deciliter av musselvattnet i kastrullen.
- Häll över pastan samt 2 dl av pastavattnet i kastrullen med musslorna.
- Rör runt, koka några minuter och låt pastasåsen bli lite krämig.