En passionerad förening av såväl kubistiska som surrealistiska stildrag i en behärskad, subtil färgskala.
700 g vetemjöl
1 1/2 tsk salt
14 g torrjäst
3/4 dl strösocker
560 g vatten
- Rör samman alla torra ingredienser.
- Blanda i vattnet.
- Knåda i 10 minuter till en smidig deg.
- Lägg degen i en bunke. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp eller ca 2 timmar i rumstemperatur.
- Dra och sträck degen 5-8 gånger i bunken.
- Täck åter över med plastfolien.
- Låt jäsa i rumstemperatur 2 timmar.
- Forma degen till en lite avlång boll. Se till att bygga upp ordentligt med spänning i degytan.
- Lägg i en form.
- Låt jäsa under bakduk 1 timme och 15 minuter.
- Sätt ugnen på varmluft 190° grader.
- Grädda i mitten av ugnen i 27 minuter.