Galet gott!
400 g champinjoner
Salt
Smör
4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
2 tsk soja (ungefär)
Antal portioner: 3-4
- Skiva hälften av champinjonerna tunt eller riv dem på ett rivjärn.
- Skiva eller hacka resten av champinjonerna i lite större bitar om du önskar det i soppan.
- Salta och stek de finhackade champinjonerna på medelhög värme så att en stor del av vätskan försvinner ur dem.
- Avsluta med att höja värmen och hälla i lite smör i pannan och stek tills att champinjonerna får lite färg.
- Häll i resterande champinjoner.
- Finhacka vitlöken och låt den steka med några sekunder.
- Tillsätt mjölet under vispning med en handvisp.
- Häll i mjölken och grädden under fortsatt omrörning.
- Smaka av med soja och salt.
Servera gärna med ugnsrostade champinjonflarn och riven parmesan.