Tack för tipset Oscar!
FÖRDEG
100 g surdegsgrund
150 g vetemjöl
150 g vatten
HUVUDDEG
900 g vetemjöl
500 g vatten
20 g salt
- Blanda ihop fördegen genom att blanda surdegsgrund med mjöl och vatten.
- Täck med plastfolie och låt aktiveras 12 timmar. Ställ gärna på en lite varm plats.
- Blanda fördegen med huvuddegens mjöl, salt och vatten.
- Knåda degen i ca 10 minuter.
- Häll olja i en skål och lägg i degen.
- Låt jäsa i 1-2 timmar till ungefär dubbel storlek.
- Häll försiktigt ut degen på en mjölad yta.
- Dela av lagom stora bitar (ca 85 g).
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakhandduk ca 30 minuter till en timme.
- Grädda i ugnen på 250° i 8-12 minuter.