Tack för tipset Oscar!

FÖRDEG
100 g surdegsgrund
150 g vetemjöl
150 g vatten

HUVUDDEG
900 g vetemjöl
500 g vatten
20 g salt

  1. Blanda ihop fördegen genom att blanda surdegsgrund med mjöl och vatten.
  2. Täck med plastfolie och låt aktiveras 12 timmar. Ställ gärna på en lite varm plats.
  3. Blanda fördegen med huvuddegens mjöl, salt och vatten.
  4. Knåda degen i ca 10 minuter.
  5. Häll olja i en skål och lägg i degen.
  6. Låt jäsa i 1-2 timmar till ungefär dubbel storlek.
  7. Häll försiktigt ut degen på en mjölad yta.
  8. Dela av lagom stora bitar (ca 85 g).
  9. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 minuter till en timme.
  11. Grädda i ugnen på 250° i 8-12 minuter.