Chicken nuggets är gott och gör man dem själv behöver man inte oroa sig över vad som är i dem.

800 g kyckling
Salt

PANERING

4 dl vetemjöl 
1 dl majsstärkelse 
1 msk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 1/2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
5 dl kolsyrat vatten 
2 msk pressad citron

Antal portioner: 4
  1. Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
  2. Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
  3. Plocka upp kycklingen och krydda med vitlökspulver.
  4. Blanda alla torra ingredienser till paneringen.
  5. Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet samt citronsaften. 
  6. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
  7. Hetta upp olja till 170°.
  8. Doppa kycklingbitarna i mjöl. Se till att de blir helt täckta.
  9. Doppa dem sedan i frityrsmeten och lägg sedan direkt ned i den heta oljan.
  10. Fritera i olja på ca 170° C till fin yta och tills att kycklingen är genomstekt.
  11. Låt rinna av på ett hushållspapper