Chicken nuggets är gott och gör man dem själv behöver man inte oroa sig över vad som är i dem.
800 g kyckling
Salt
PANERING
4 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl kolsyrat vatten
2 msk pressad citron
Antal portioner: 4
- Skär upp lagom stora bitar av kycklingen.
- Låt kycklingen ligga en timme i saltat vatten (10%).
- Plocka upp kycklingen och krydda med vitlökspulver.
- Blanda alla torra ingredienser till paneringen.
- Vispa sedan ner det kolsyrade vattnet samt citronsaften.
- Låt smeten svälla i ca 20 minuter.
- Hetta upp olja till 170°.
- Doppa kycklingbitarna i mjöl. Se till att de blir helt täckta.
- Doppa dem sedan i frityrsmeten och lägg sedan direkt ned i den heta oljan.
- Fritera i olja på ca 170° C till fin yta och tills att kycklingen är genomstekt.
- Låt rinna av på ett hushållspapper