En trevlig paj med milda smaker.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl vatten
1/2 tsk salt

Äggstanning
100 g riven ost
4 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Peppar

Fyllning
350 g broccoli
150 g fetaost

  1. Skär det kalla smöret i kuber.
  2. Blanda med mjöl, vatten och salt.
  3. Knåda ihop en deg men knåda inte längre än att ingredienserna fördelats ordentligt.
  4. Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. 
  6. Tryck ut pajdegen i en smörad pajform.
  7. Nagga degen med en gaffel.
  8. Förgrädda pajen tills den är lite ljusbrun, ca 8 minuter.
  9. Förbered fyllningen genom att skära broccolin i små buketter och fetaosten i kuber.
  10. Blanda riven ost, grädde, ägg, salt och peppar.
  11. Häll i äggstanningen i pajskalet och fördela broccoli och fetaost i äggstanningen. 
  12. Grädda pajen ca 30 minuter tills att äggstanningen stelnat. 
  13. Testa om pajen är stel genom att skaka på den.