En trevlig kombination.
400 g pasta
400 g halloumi
1 gul lök
1 morot
1 dl hackad fänkål
2 msk strösocker
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
3 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 msk hackad basilika
1 burk krossade tomater
Antal portioner: 4
Börja med tomatsåsen
- Hacka fänkål, morot och lök.
- Stek grönsakshacket i smör på medelhög värme.
- Häll i strösocker, tomatpuré, svartpeppar och salt.
- Hacka vitlöken fint och låt den steka med de övriga grönsakerna en kort stund.
- Häll sedan i rödvinsvinäger, worcestershiresås och basilika.
- Häll slutligen i de krossade tomaterna och låt puttra på låg värme tills att såsen reducerats och fått en bra konsistens. Det tar 5-10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela upp halloumin i lagom stora bitar och stek den i lite olja tills den fått fin färg.